Csibe tojásból
Hozzávalók:
- keményre főt tojások
- bors
- só
- mustár
- majonéz
- szerecsendió
Díszítésnek:
- csőrnek sárgarépa
- szemnek feketebors
Elkészítés:
A keményre főt tojásokat egy hegyes éles késsel cakkosan bevágjuk.
A sárgáját kiszedjük.
Elkeverjük majonézzel,mustárral,sóval és reszelt szerecsendióval majd
púposan visszarakjuk.A tojásfehérjék felső felét
a tojáskrém tetejére teszük.Szemeket és csőrt formálunk a csibéknek.
A kész tojásokat saláta ágyra ültetjük
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
Nyuszis muffin
Hozzávalok 12 db-hoz:
- választhatjuk kedvenc receptünket
- a füleknek babapiskóta
- cukormáz
- színes drazsék
Elkészítés:
A kész maffinokon vágjunk a füleknek helyet egymástól kb 2-3 cm távolságban.
Toljuk a füleket óvatosan a helyükre .
A cukkor mázzal rajzoljuk meg az arcot: 2 pöttya szem 1 pötty az orr abból
2 bajusz esetleg fogak.
A drazsét helyezük a szemeknek készített pöttyökbe.
Hadjuk megszáradni.
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
Tojás Csibék
A tojásokat a szélesebb csücsküknél fogva vágjuk ketté, azaz kb 1 cm vastagságban
vágjuk le az alját.
A sárgákat óvatosan vegyük ki belőlük.
A levágott, kikapart részeket tegyük egy tálba, adjunk hozzá krém sajtot,sót,borsot.
Keverjük össze.A sajt lapokbólvágjunk ki 10 akkora átmérőjü korongot mint kb.
a tojásaink átmérője (kb.5 cm)
Ezeket vágjuk ketté ezek lesznek a szárnyak.
Egy meg tísztitott ságrarépát vékonyan karikázzunk, és ebből alakitsuk ki a csőrüket.
A tojásokat töltsük meg.
Sajdból vágjunk ki korongokat és tapaszuk a töltött tojások aljára.
Egy hegyes késsel vágjuk ki a szemgödröket.
Ez azért kell mert a tojás fehérjépen nem nagyon marad meg a bors.
A csőr részhez is nyomjuk bele színtén a kést majd helyezük bele a sárgarépát.
Egy kis töltelékkel tapaszd fel a szárnyakat.Illetve csináljunk belőle nekik kis koronát.
Szorjunk rá egy kis pirospaprikát.
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
Bárányos maffin
Hozzávalók:
- 15dkg puha vaj vagy Rama
- 15dkg kristálycukor
- 17,5dkg sütőporos liszt
- 3 felvert tojás
- 1tk va vanilia eszencia
Dekorációhoz
- 5dkg görög joghurt
- 15dkg porcukor
- fekete marcipánt vagy fondant
Elkészítés:
A sütőt 180 fora előmelegítjük
A vajat, cukrot, tojást, lisztet és vanilia eszenciánt konyhagéppel eldolgozzuk.
A maffin sütött kibéleljük és megtöltjük a masszával.
15-20 percig világosra sütjük, rácson hülni hadjuk.
A joghurtot simára keverjük a porcukorral.Egy nyomózsákba töltjük.
A maffinok tetejérea joghurtos maszávval csikokat rajzolunk.
A marcipánt vagy fondant masszát vékonyan kinyújtjuk, mini tojás alakokat nyumunk egy
szaggatóval (ez lesz a bárányka feje) füleket formálunk a tésztából, amit hátulról a fejre nyomunk.
Egy késsel szájat vágunk, a szemeket pedig joghurtos mázzal kirajzoljuk.
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
Kreatív szendvicsek Húsvétra
Nyuszfejes szendvics
Hozzávalók:
- fehér kenyér
- vaj vagy margarin
- szeletelt sajt
- újhagyma
- retek
- snidling
Nyuszis és Csibés szendvicsek
Hozzávalók:
- hosszúkás rozsos szendvics kenyér
- szeletelt sajt
- retek
- paradicsom
- snidling
Barikás szendvics
Hozzávalók:
- hosszúkás rozsos szendvicskenyér
- ricotta
- retek
- snidling
Nyuszia és csibés szendvicsek nyuszifejes-tijással
Hozzávalók:
- hosszúká fehér kenyér
- szeletelt sajt
- retek
- snidling
- tojás
- uborka
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
Húsvéti desszertek
Húsvéti kosárka muffinból
Hozzávalók:
- Muffin
- Tojás
- Kókuszreszelék
- Zöld étkeési színező
- Franciadrazsé cukorkák
-Édes gyökér vagy drót, illetve szalag
Elkészítés:
1. Készítsd el kedvenc recepted szerint a muffinodat
2. Tojás fehérjét cukorral verd fel keményre, majd tegyél mindegyikre egy kanálnyit.
3. A kókusz reszeléket színezd meg zöld étkezési színezővel.Ebből lesz a fű.Ha ezzel kész vagy akkor szord meg a muffinokat vele.
4. Szórd meg a muffinokat franciadrazséval, tojás cukorkával, zselécukorral.
5. Hajlitsd meg az édesgyökeret vagy a drótot és ebből készítsd el a kosárka fülét (fogyasztás előtt ne felejtsd el ki venni!)
6. Köss színes szalagot a kosárka fülére.
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
Húsvéti nyuszi muffinból
Hozzávalók:
- Muffin
- Tojás fehérje
- Kókuszreszelék
- Franciadrazsé
- Pillecukorka
- Dekorcukorka, cukormáz vagy cukordara
Elkészítés:
1. Készítsd el kedvenc muffinodat
2. Tojás fehérjét verd fel kemény habbá és tegyél mindegyikre egy kanálnyit.
3. Szód meg Kókuszreszelékkel.
4. Franciadrazséból csináld meg a szemét és az orrát.
4. Pillecukorból meg csinálhatjuk a nyuszi fülét és bele márthatjuk dekorcekorba.
5. A nyuszi pofiját is lehet pillecukorból csinálni
6. Színes cukormázból, vagy színes cukordarából készítsd el a bajuszát
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
Répa veteményes
Hozzávalók:
- Citromos nápolyi
- Csoki krém vagy csoki puding
- Narancssárga és zöld gumicukor
Elkészítés:
1. Citromos nápolyiból készítsük el a veteményest (Formáljunk belőle oldalára állítva egy téglalapot)
2. Töltsük meg csoki krémmel, vagy csoki pudinggal.
3. A naracssárga gumicukorból formázzunk a sárgarépát, a zöldből pedig a szárát.
4. A répa formát ketté vágjuk és bele dugjuk a zöldjét
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
Hozzávalók:
- 2 szelet kenyér
- 2 szelet sonka
- színes paprika
- olivabogyó
- uborka szeletek
- metélőhagyma
- margarin, felvágott, sajt, bármi amivel szeretnéd megtölteni
Természetesen bármelyik hozzávaló helyettesíthető valami hasonló színű hasonló formájú zöldséggel.
Így készítsd el:
1. Vágd fel a két szelet kenyeret kör alakúra
2. Töltsd meg a kívánt belevalókkal. (vajjal,vajkrémmel, felvágottal, hússal, sajtal stb)
3. Tedd rá a tányérra és kezd el dísziteni.
4. A füleihez vágj 2 szelet uborkát.
5. A szemeit elkészítheted szintén uborka szeletekből vagy olivabogyóból
6. Vágj egy négyszöget a narancssárga paprikából ez lesz az orra
7. A száját metélőhagymából vagy pirospaprikából kivágva is készítheted
8. Hogy még több zöldséget csempészünk a tálra -remélve hogy csemeténk el is fogyasztja- a nyakkendője készüljön pritaminpaprikából!
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
Hírek
Második alkalommal kerül megrendezésre Gyúrón a Ringató!Most a Helyszín máshol lesz a katolikus parókián a Thököly utca 34.
A foglalkozást Fiskus Olga tartja!
09:15 mindenkit szertettel várunk!
Sziasztok mindenkit szeretettel várunk holnap a Művelődési házba 9:15 kor !
Ringatót tartunk
Hétfőn 4 órától takarítást tartunk a Baba klubban!Fertőtlenítünk lomtalanítunk!
Ha van kedved akkor gyere el te is!
Szavazás